Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šutnja u policiji

Zapeo slučaj Matanić: "Bez prijava i dokaza nema ni progona"

Dalibor Matanić - 3
Dalibor Matanić - 3 Dnevnik Nove TV
Aktualno Galerija Nina Obuljen Koržinek Nina Obuljen Koržinek Foto: Dnevnik Nove TV Dalibor Matanić - 3 Dalibor Matanić - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Dalibor Matanić - 2 Dalibor Matanić - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Dalibor Matanić - 1 Galerija 1/4 >>
Više od dva tjedna prošla su otkako su se policija i tužiteljstvo uključili u slučaj Dalibora Matanića. Nakon priznanja i otkrića o seksualnom uznemiravanju redatelja je kazneno prijavila i pravobraniteljica. Zapinje li i što? Provjerila je novinarka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov.

Muk u slučaju Dalibora Matanića. Jesu li do sada službeno dobili ijednu prijavu protiv redatelja, u policiji ne potvrđuju. Pozivaju se na tajnost postupka, rade u tišini.

"Policija u koordinaciji s Državnim odvjetništvom provodi izvide. Policija je dužna voditi brigu o njihovoj tajnosti i u ovom trenutku nismo u mogućnosti iznositi detalje", stoji u odgovoru MUP-a za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić Liste za EU izbore Raspudići napustili stranku? "Ne znam što vam nije jasno"

Je li se i što poduzelo želi znati i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova. Višnja Ljubičić je po službenoj dužnosti prije više od dva tjedna Matanića kazneno prijavila za seksualno uznemiravanje više djevojaka i žena. Potvrđuje da u međuvremenu nije dobila nijednu pritužbu na njegovo ponašanje. O tome pred kamerom ne želi.

Iz Državnog odvjetništva pravobraniteljici odgovaraju da će o svemu će biti obavještena nakon rezultata krim istraživanja. Više o Mataniću i njegovim poslovima ne zna ni Ministarstvo kulture.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači?

Informacije nema ni ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek. "Što se nas tiče nismo imali puno saznanja o tome osim onog što je bilo u medijima. Ja ne znam, stvarno, mi nismo oni koji financiramo, niti angažiramo tako da to uputite drugima. Znam samo ono što sam čitala u medijima", kaže ministrica.

Službeno nitko ne potvrđuje da je Matanić pokrenuo spor zbog otkazanih projekata. Bez komentara i odvjetnik kojeg je angažirao.

Nebojša Taraba rekao je Ivani Pezo Moskaljov kako nisu imali potpisani ugovor. Ponovio je da su stopirali planiranu suradnju nakon što je dobio vjerodostojne informacije o mogućem seksualnom uznemiravanju, odnosno mjesec dana prije javnog priznanja da je sve učinio pod utjecajem droge i alkohola, zbog čega je otišao na liječenje.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu"

U ovoj fazi prikupljaju se materijalni dokazi, ali i izjave potencijalnih svjedoka. Sve bi moglo potrajati. Žrtve koje su se javile udrugama šute i ne žele istupati javno. Institucije koje rade na slučaju i dalje ih pozivaju da se jave, jer bez prijava i dokaza nema ni progona. Bez obzira na Matanićevo priznanje s Facebooka.

Aktualno Obilježava se Noć knjige: Saznajte tko je najviše čitao u posljednjih godinu dana Noć knjige Noć knjige Foto: Lucija Ocko/Cropix Nina Obuljen Korzinek Nina Obuljen Korzinek Foto: Lucija Ocko/Cropix Ivanka Stricevic Ivanka Stricevic Foto: Lucija Ocko/Cropix +0 Slavko Kozina Hrvatska Obilježava se Noć knjige: Saznajte tko je najviše čitao u posljednjih godinu dana 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene