Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gost Dnevnika Nove TV

Petrov otkrio što Most želi postići referendumom o manjinama pa poručio: "Ako ovako nastavi, ta stranka će postati najbolji tihi ortak HDZ-a"

Aktualno Galerija Sabina Tandara Knezović i Božo Petrov - 1 Sabina Tandara Knezović i Božo Petrov - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sabina Tandara Knezović i Božo Petrov - 2 Sabina Tandara Knezović i Božo Petrov - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sabina Tandara Knezović i Božo Petrov - 3 Sabina Tandara Knezović i Božo Petrov - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sabina Tandara Knezović i Božo Petrov - 4 Galerija 1/4 >>
Sabina Tandara Knezović ugostila je predsjednika Mosta Božu Petrova te ga upitala o brojnim aktualnim političkim temama.

Gost Dnevnika Nove TV bio je predsjednik Mosta Božo Petrov s kojim je razgovarala novinarka Sabina Tandara Knezović.

Upitan da prokomentira istupe Marija Radića iz Domovinskog pokreta tijekom parlamentarnih pregovora Petrov je rekao da misli da sve ovisi o Domovinskome pokretu koji je pozvao da s Mostom može pregovarati.

Osvrnuo se na njihove pregovore s HDZ-om.

"S HDZ-om je bilo puno obiteljskog nasilja i modrica. Sad sve svi smješkaju, to su većinom otpadnici iz HDZ-a tako da je ovo jedna čudna situacija“, rekao je Petrov.

Objasnio je da je Andrej Plenković taj koji ih smatra otpadnicima od HDZ-a.

"Mislim da je važno istaknuti da Most želi referendumom o manjinama omogućiti narodu da odluči želi li manjinama dati pravo da se trguje oko formiranja Vlade ili ne“, istaknuo je.

Novinarka Tandara Knezović na to je upozorila na diskirminatornost takvog prijedloga što je Petrov odlučno negirao.

"Netočno. Svi ustavnopravni stručnjaci su definirali upravo ovakvo rješenje 2014. godine. Branko Smerdel koji sada govori da je to nešto loše još je 2014. podržao taj prijedlog", rekao je predsjednik Mosta.

"Mi želimo da narod na referendumu odluči mogu li manjine ovako trgovati, a onaj tko konačno o tome odlučuje je Domovinski pokret", rekao je te ponovo pozvao Ivana Penavu na suradnju.

Pročitajte i ovo Branko Smerdel komentirao Milanovićevu odluku da se kandidira na parlamentarnim izborima predsjednikova bomba Oglasio se stručnjak koji je pisao Ustav, evo što kaže o Milanovićevu potezu

Na pitanje zašto su prije izbora odbijali surađivati s Domovinskim pokretom Petrov je podsjetio na "besmislene kaznene prijave" koje je DP podigao protiv Mosta te javnog poziva Gordana Jandrokovića da DP ne smije surađivati s Mostom.

"U ovom trenutku na kraju se pita Domovinski pokret. Mogu birati žele li fotelje ili će birati interese građana", zaključio je Petrov.

"Danas i oni i mi imamo dovoljno ruku da zaštitimo građane i od lijevih politika i da donesemo dobre zakone, između ostaloga referendum."

Na pitanje je li njegovo moraliziranje možda maliciozno Petrov je odgovorio negativno.

"Što je maliciozno u tome da narod odluči na referendumu oko manjina?", upitao je na što ga je novinarka podsjetila kakvi su rezultati parlamentarnih izbora.

"Matematika je egzaktna znanost", odgovorio je na to Petrov. "Narod nam je dao dovoljan broj mandata, ali ako će se u ovome trenutku DP držati svojeg predizbornog obećanja da neće koalirati s HDZ-om".

Je li se Most pogubio?

 

Upitan da prokomentira posljednje poteze svoje stranke, od zahtjeva za antikorupcijskom većinom pa do prijedloga o referendumu, Petrov je objasnio kako su to potezi koji se događaju u trenutku konstituiranja sabora.

Na pitanje otkud Mostu saborska većina s obzirom na to da su ih odbili Možemo! i IDS te kakav je stav manjina Petrov je rekao da se radi o svima osim HDZ-a i "onih koji ne vide dobrobit hrvatskog naroda".

 

"Što se tiče lokalnih načelnika i gradonačelnika, savjetujem da još jednom dobro promisle jer sve što učinite za dobro građana na kraju vam donosi dobro u političkom životu."

"Možemo!, ako ovako nastave, postaju najbolji tihi ortak HDZ-u", dodao je. "Možda im oni pokose travu po Zagrebu", rekao je.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević "Trebaju se zapitati" Tomašević komentirao ostavku Vučemilović: "Most će treći put dovesti HDZ na vlast"

Vesna Vučemilović

Petrov se osvrnuo i na odstupanje Vesne Vučemilović od Suverenista.

"Ona zna da je najbolje za sve da HDZ postane oporba, njoj na dušu ako okrene drugačije".

Upitan na odlazak para Raspudić iz Mosta rekao je da ih smatra kvalitetnim ljudima te da vjeruje u daljnju suradnju.

"Mislim da njihov odlazak nije naštetio Mostu", rekao je te potvrdio da nitko više ne namjerava izići iz stranke.

Unutarstranački izbori održat će se krajem godine, otkrio je. Rekao je da se svatko može kandidirati te da on ne namjerava predložiti svojeg favorita. "Mislim da to ne bi bilo dobro", rekao je.

"Svakodnevno nam se javljaju ljudi koji su željni promjena, pogotovo mlađi ljudi", odgovorio je na pitanje jesu li se Mostu pridružili novi članovi.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene